MÄRKÄHIEKKAPUHALLUSTYÖT

  • Vanhan maalin poisto betoni- ja kivipinnoista sekä rapatuista julkisivuista. Sen avulla voi menestyksekkäästi puhdistaa julkisivut hengittämättömästä paksusta öljymaalikerroksesta (esimerkiksi ns. Geniteks-maalista)
  • Tiilijulkisivujen puhdistaminen
  • Dolomiitin ja muiden luonnonkivien puhdistaminen
  • Graffitien poisto

Märkähiekkapuhallustöitä tehdään rakennusalalla hyvin laajassa mittakaavassa. Vanha julkisivumaali poistetaan normaalisti matalalla paineella märkähiekkapuhallusmenetelmällä. Näin vahingoitetaan kaikkein vähiten olemassa olevaa rappauskerrosta. Puhdistushiekan hienous valitaan aluspinnan vahvuuden, maalikerroksen paksuuden, kerrosten määrän ja kemiallisen koostumuksen perusteella. Puhdistetulle rappauspinnalle tehdään painepesujälkihuuhtelu - ja julkisivupinta onkin valmis luovutettavaksi peruskorjaajalle.

Olemme saavuttaneet puna- ja keltatiilen sekä dolomiitin puhdistuksessa erittäin hyviä tuloksia. Märkähiekkapuhallusmenetelmä sopii myös graffitien poistamiseen dolomiitti-, graniitti- ja betonipinnoista.

Märkähiekkapuhalluksen etuna on sen täydellinen pölyvapaus. Puhdistuksessa syntyvät märän hiekan ja pintakerrosten jätteet kerätään, viedään lavalla kaatopaikalle ja kierrätetään.


Märkähiekkapuhalluksella puhdistettujen kohteiden kuvavalikoima